Adembescherming 

Leer hier meer over onze artikelen voor adembescherming zoals halfgelaatsmaskers en volgelaatsmaskers

Uiteraard kunt u ook bij Technosafety terecht voor adembescherming zoals filters, stofmaskers, vluchtmaskers, half- en volgelaatsmaskers, ademluchtkappen, ademluchtpakken en vluchtmaskers. Technosafety levert van merken als MSA, Climax, Dräger en Honeywell.

Stofmaskers en mondkapjes

Stofmaskers beschermen u tegen kleine deeltjes zoals fijnstof en nevel, en zijn beschikbaar in verschillende beschermingsklassen. De FFP-klasse geeft aan hoe goed het masker filtert bij het inademen van schadelijke deeltjes. Stofmaskers zijn geschikt voor de meeste industriële toepassingen en andere werksituaties die adembescherming tegen kleine deeltjes vereisen. Bijvoorbeeld bij het schuren of bij het werken met isolatiematerialen

FFP1 mondkapjes: Minimaal 80% bescherming tegen deeltjes die groter zijn dan 75 nanometer
FFP2 mondkapjes: Minimaal 94% bescherming tegen deeltjes die groter zijn dan 75 nanometer
FFP3 mondkapjes: Minimaal 99% bescherming tegen deeltjes die groter zijn dan 75 nanometer.

Stofmasker

 

Vluchtmaskers

Vluchtmaskers beschermen je tegen giftige gassen en luchten die vrijkomen tijdens brand. Een vluchtmasker is eigenlijk een eenvoudigere versie van een gasmasker. Deze maskers zijn gemaakt om te ontsnappen uit noodsituaties en bieden ook maar kort bescherming . Op sommige werkplekken is het dan ook verplicht om een vluchtmasker bij je te hebben. Deze regel geldt vaak op werkplekken waar gevaarlijke stoffen gebruikt worden zoals bijvoorbeeld ammoniak of fosgeen.

Vluchtmaskers

Halfgelaatsmaskers en volgelaatsmaskers     

Halfgelaatsmaskers en volgelaatsmaskers beschermen je tegen stofdeeltjes, gassen of een combinatie hiervan. Half- en volgelaatsmaskers werken in principe hetzelfde. Deze maskers plaatst u over uw mond en neus, of uw hele gezicht. Bij deze maskers moet u ervoor zorgen dat de juiste filters voor uw werkzaamheden op het masker geplaatst zijn.

Gelaatsmaskers zijn zeer geschikt voor langdurige werkzaamheden in ruimtes waar gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen. De kans op lekkage is bij deze maskers veel kleiner dan bij stofmaskers.

Halfgelaatsmasker of volgelaatsmasker, welke heeft u nodig?Halfgelaatsmasker Climax

Filters voor je half- en volgelaatsmasker

Een goede filter is onmisbaar en heel belangrijk bij werkzaamheden zoals schuren of andere diverse toepassingen. Voor ieder masker hebben wij verschillende soorten filters. De manier van filtering kun je vergelijken met die van een zeef. Hoe fijner de zeef, hoe beter de filtering.

Er zijn veel verschillende filters beschikbaar, deze filters beschermen allemaal weer tegen verschillende stoffen of in andere maten. Zorg ervoor dat je de juiste filter aanschaft voor jouw werkzaamheden. Heb je vragen over filters of maskers? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag bij het vinden van de juiste beschermingsmiddelen.

Lees hier meer over het kiezen van de juiste filters: De basisprincipes van adembescherming.


Filterset voor gelaatsmasker

Bekijk al onze producten voor adembescherming.

Ga hier naar het aanbod in de webshop.