Alles voor brandveiligheid

Brandveiligheid is van uiterst belang voor een veilige werkomgeving. Bij Technosafety vindt u  de juiste materialen voor brandpreventie en brandblussen.

Wij leveren alle soorten brandblusmiddelen uit voorraad. Waaronder CO2 blussers, poederblussers, schuimblussers, sprayblussers, vet brandblussers, blusdekens, brandblusserkasten, rookmelders en transportbeugels. U vindt bij ons blussers van verschillende prijsklassen en merken. 

CO2 Blussers  

CO2 blussers zijn geschikt voor het blussen van vloeistofbranden (brandklasse B) en branden in onder spanning staande apparatuur. De CO2 zit vloeibaar in de fles maar komt gasvormig uit de cilinder. Dit komt omdat de cilinder in feite een hogedrukcilinder is en gas onder druk van rond de 60 bar overgaat in een vloeistof. Door verandering in aggregatie als de blusstof in de buitenlucht komt, koelt het enorm af en heeft het een temperatuur van -80  ° C. De grootste voordelen van een CO2 blusser is dat de CO2 geen reststoffen achterlaat bij gebruik en niet elektrisch geleidend is. Daarom worden deze blussers vaak bij hoogwaardige elektrische apparatuur (tot 1000 Volt) toegepast. Je kunt hiermee dus veilig, en zonder achterblijvende schade, een elektrische brand blussen. Deze blussers zijn niet geschikt voor kleine ruimtes. Dit komt omdat CO2 zwaarder is dan lucht waardoor er verstikkingsgevaar kan ontstaan. 

CO2 Blussers

Poederblussers 

Het poeder in deze blussers heeft een groot vermogen om een beginnende brand te doven. De poeder verstikt de brand doordat de brandstof en zuurstof gescheiden worden, hierdoor dooft het vuur. Wij beschikken over de ABC poederblussers. Dit zijn poederblussers met een mengsel van ammoniumfosfaat en ammoniumsulfaat. Deze poederblussers zijn vooral geschikt voor vaste stof-, vloeistof-, en gasbranden).

Bij het blussen met een poederblusser moet er rekening worden gehouden met nevenschade. Tijdens het blussen komt er een grote wolk poeder vrij. Bluspoeder is heel fijn, nog fijner dan Saharazand, en gaat overal in zitten. Met name de schade aan elektronische apparatuur is groot. Bovendien is er kans dat de brand opnieuw oplaait als er niet goed geblust is. Het vrijgekomen poeder moet met een industriële stofzuiger worden verwijderd. Poederblussers zijn daarom vooral goed bruikbaar wanneer een brand snel geblust moet worden, waarbij de nevenschade van ondergeschikt belang.

Poederblussers

Poederblussers

Schuimblussers

Met een schuimblusser kun je A en B branden blussen, dit zijn vaste stoffen en vloeistoffen. De blussers zijn gevuld met water en schuim, een substantie die voor een verkoelende werking zorgt. Doordat het zo licht van gewicht is, is schuim zeer geschikt om vloeistofbranden te blussen omdat het shuim op de vloeistof blijft liggen. Bij vaste stoffen blijft schuim plakken aan het materiaal om op die manier ook de verbrandingsreactie weg te nemen door afsluiting van zuurstof. Het is niet schadelijk voor het milieu.

Schuimblussers

Sprayblussers

Een sprayblusser is met name geschikt voor gebruik in de keuken, een kantoor, caravan, auto, boot en andere kleine ruimten. Door de compacte afmeting (formaat van een deodorant) is een sprayblusser gemakkelijk op te bergen. Het gebruiksgemak en de hoge effectiviteit maakt deze kleine blusser onmisbaar.  

Sprayblussers

Vet brandblussers

De naam zegt het al, vet brandblussers zijn geschikt voor vet branden. Ze zijn dan ook speciaal ontwikkeld voor gebruik in keukens en horeca gelegenheden. Deze blussers hebben een blusmiddel waarmee een brandklasse F geblust kan worden. Een voorbeeld van een brandklasse F brand is een frituurvet brand. Deze branden zijn lastig te blussen. Het blusmiddel in de vet brandblusser zorgt voor een gasdichte laag over het vet. Het schuim verlaagd de temperatuur van het vet waardoor er geen herontsteking kan plaatsvinden. Deze blussers worden verkocht al blussers van 2, 3 en 6 liter.

Vetblussers

Blusdekens

Blusdekens worden gebruikt om iemands kleding te blussen of bij kleine keukenbranden. Het vuur wordt gedoofd door zuurstofgebrek bij het omslaan van een blusdeken. Blusdekens zijn namelijk gemaakt van glasvezel dat voorzien is van een brandwerende coating. U kunt een blusdeken niet vergelijken met bijvoorbeeld een brandblusser. Ze zijn alleen geschikt om een beginnende brand te doven. Een blusdeken wordt geadviseerd voor particulier gebruik. Bij Technosafety hebben wij de blusdekens in verschillende maten verkrijgbaar.

Wij hebben blusdekens in de volgende afmetingen: 

  • 100 x 100 cm

  • 120 x 120 cm

  • 180 x 120 cm

  • 180 x 180 cm

Blusdekens

Brandblusserkasten

Brandblusserkasten beschermen uw brandblussers tegen nadelige steenslag, UV-straling en weersinvloeden. De brandblusserkasten zijn eenvoudig aan een muur, paal of andere constructie te monteren. De kasten worden met name ingezet voor het beschermen van brandblussers op buitenterreinen van bedrijven, aan vrachtwagens, bij benzinestations en in jachthavens.

Brandblusserkasten

Rookmelders

Rookmelders zijn van levensbelang. De meeste slachtoffers bij brand vallen door het inademen van rook. Het beste is om op iedere verdieping een rookmelder te hangen. Omdat een rookmelder van zo'n groot belang is, is het niet raadzaam om hier op te besparen.   

Transportbeugels voor brandblussers

We hebben transsportbeugels voor alle soorten brandblussers. Hiermee kunnen de brandblussers eenvoudig geplaatst worden op of in voertuigen of schepen. De beugels zijn voorzien van een spanband en verstelbare voetring, waarin de blusser wordt geplaatst. 

Transportbeugels

Kunt u niet vinden wat u zoekt? Of bent u opzoek naar een specifiek product? Neem dan gerust contact met ons op, dan zoeken wij de artikelen die perfect passen bij uw wensen. 

Contactgegevens
Technosafety

Calandstraat   78
3125BB, Schiedam
Tel: +31 0 186692288
Mail: [email protected]

Brandbeveiliging

Bekijk ons hele assotiment aan artikelen voor brandveiligheid