Adembescherming 

Leer hier meer over onze artikelen voor adembescherming zoals halfgelaatsmaskers en volgelaatsmaskers


Uiteraard kunt u ook bij Technosafety terecht voor adembescherming zoals filters, stofmaskers, vluchtmaskers, half- en volgelaatsmaskers, ademluchtkappen, ademluchtpakken, vluchtmaskersen. Technosafety levert merken als MSA, Climax, Dräger en Honeywell.

Stofmaskers en mondkapjes

Met een stofmasker bescherm je de luchtwegen tegen stof. Dit is het meest gebruikte masker voor particulier gebruik.   

FFP1 – Voor grof stof, zoals bijvoorbeeld bij zagen of schuren vrij kan komen.

FFP2 – Voor schadelijk stof, rook, fijnstof wat de ademhalingswegen kan aantasten.

FFP3 – Hogere concentraties schadelijk stof dat ademhalingswegen kan aantasten. Zeer fijn stof, maar ook bedoeld tegen hoog toxisch stoffen die opgenomen kunnen worden in het bloed. Bij kankerverwekkende deeltjes, deeltjes van radioactieve stoffen, bacteriën, schimmels, virussen, enzymen en sporen kan men het beste een P3 filter gebruiken. 

Vluchtmaskers

Vluchtmaskers beschermen je tegen giftige gassen en luchten die vrijkomen tijdens brand. Een vluchtmasker is eigenlijk een meer eenvoudigere versie van een gasmasker. Deze maskers bieden ook maar kort bescherming en zijn gemaakt om te ontsnappen uit noodsituaties. Op sommige werkplekken is het dan ook verplicht om om een vluchtmasker bij je te hebben. Deze regel geldt vaak op werkplekken waar gevaarlijke stoffen gebruikt worden zoals bijvoorbeeld ammoniak of fosgeen.Halfgelaatsmaskers en volgelaatsmaskers     

Ook de half- en volgelaatsmaskers zorgen voor bescherming tegen stof en verschillende soorten dampen en nevels. De halfgelaatsmaskers zijn beschikbaar met verschillende filters.

Een volgelaatsmasker werkt hetzelfde als een halfgelaatsmasker, alleen biedt deze door de meer volledige afsluiting nog meer bescherming. Op deze maskers kunnen stof- en gasfilters geplaatst worden. Dan ben je beschermt tegen zowel gas als stofdeeltjes.

Er zijn veel verschillende soorten filters beschikbaar, zorg ervoor dat je goed onderzoek dot voor je een filter aanschaft, zodat je op de juiste manier beschermd ben.
Filters voor je half- en volgelaatsmasker

Een goede filter is onmisbaar en heel belangrijk bij werkzaamheden zoals schuren of andere diverse toepassingen. Voor ieder masker hebben wij verschillende soorten filters. De manier van filtering kun je vergelijken met die van een zeef. Hoe fijner de zeef, hoe beter de filtering.

Er zijn veel verschillende filters beschikbaar, deze filters beschermen allenmaal weer tegen verschillende stoffen of in andere maten. Zorg ervoor dat je de juiste filter aanschaft voor jouw werkzaamheden.
Bekijk al onze producten voor adembescherming.

Ga hier naar het aanbod in de webshop.