Absorberen en opruimen

Absorptiemiddelen voor het opruimen van olielekkage, waterlekkage of lekkage van chemische stoffen.


Technosafety beschikt over een breed scala producten voor gebruik in geval van olielekkage of lekkage van gevaarlijke stoffen en chemicaliën. In ons assortiment vind je absorbtiemiddelen in de vorm van absorptie booms, absorptiekorrels, absorptiematten, absorptierollen en doeken. Naast deze absorptiemiddelen hebben wij ook andere middelen om de werkvloer schoon te houden zoals scheppen, vegers, bezems en asbestzakken. Want een opgeruimde werkplaats is een veilige werkplaats!

Olie absorptie booms en universele absorbtie booms

Absorptie booms zijn een geschikte oplossing voor het indammen en absorberen van olie. Dit absorptiemiddel wordt vaak gebruikt bij olielekkages in het water. Oil only absortie booms nemen namenlijk geen water op, terwijl deze wel op het water blijven drijven. Oil only booms zijn dus een geschikte oplossing bij werk op zee en in de haven. De olie booms kunnen gemakkelijk gekoppeld worden met bijvoorbeeld metalen haken. Door het koord aan de booms kunnen deze eenvoudig gehesen worden.


Olie absorptiekorrels en universele absorptiekorrels

Absorptiekorrels worden gebruikt voor  het vlekkeloos opruimen van vloeistoffen zoals olie, vetten, zuren, basische stoffen, oplosmiddelen of vloeibare chemicaliën . Hierdoor zijn ze onmisbaar in iedere werkplaats waar gewerkt wordt met olie of andere vloerstoffen. Ook voor verkeersongevallen of andere situaties waar acuut gereageerd moet worden bij gemorste vloeistoffen zijn de absorptiekorrels ideaal. De korrels zijn namenlijk makkelijk en snel te verspreiden over een groot oppervlak. 


Olie absorptiematten en universele absorptiematten    

Absorptiematten zijn matten die je op de grond kunt leggen om veelvoudig vocht op te vangen. Hierbij kan je denken aan olie, koelvloeistof, water en schoonmaakmiddelen. Deze vorm van absoptiemiddelen wordt vaak gebruikt bij een lek. Je plaats de absortiemat makkelijk onder bijvoorbeeld een lekkende machine zodat de druppels direct worden opgevangen. Op deze manier voorkom je slipgevaar en ongevallen. 

  


Olie absorptiekussens en universele absorptiekussens    

Absorptiekussens zijn handig wanneer gewicht een rol speelt. Absoprtiekussens zijn erg licht en kunnen veel vocht opnemen. Wel zijn ze minder makkelijk op te slaan dan matten of korrels. Met universele absorptiekussens ruim je olie, koelvloeistof, water en schoonmaakmiddelen op. 

  


Ander materiaal voor het opruimen van de werkplaats

In ons assortiment vind je verschillende artikelen voor het schoon houden van de werkplaats. Je vind bij ons, asbestzakken, vuilniszakken, scheppen, bezems en meer. 

  


Bekijk alle producten voor absorberen en opruimen.

Hier vind je alles voor het schoon houden van de werkplaats.